Smaki Regionu-Dzień Chleba na targowisku w Pile [zdjęcia i relacja]

Ekologicznie, naturalnie i zdrowo – tak było w Pile podczas pikniku „Smaki Regionu – Dzień Chleba”.

Fot. M.Wolski

Spółka Tarpil, która zarządza targowiskami na terenie Piły, już po raz piąty zorganizowała piknik promujący lokalnych producentów żywności. Była okazja aby sprawdzić jak smakuje prawdziwy chleb, wyroby wędliniarskie, sery i miody wytwarzane w okolicy Piły. Mówi Andrzej Gabryelów, prezes Tarpilu.

Każdy z wystawców otrzymał od organizatorów pamiątkowy dyplom, natomiast puchar za najciekawszą ofertę jury wręczyło Kamilowi Karczewskiemu, właścicielowi sklepu ze zdrową żywnością.

Z kolei na stoisku przygotowanym przez pszczelarzy można było przebierać m.in. w różnych rodzajach miodów.

Równie mocno oblegane było stoisko pracowni „Tata gra i wędzi”. Jej właściciel, Miłosz Klawa, przygotował m.in. wędzone serki typu włoskiego z przyprawami oraz różne rodzaje wędlin.

Jeżeli ktoś szukał koziego sera lub mleka, również nie wrócił z targowiska z pustymi rękami.

Na pikniku „Smaki Regionu – Dzień Chleba” obowiązkowo „zameldował się” Wujek Hubert ze swoją bogatą, domową spiżarnią.

Oczywiście podczas wydarzenia nie mogło zabraknąć propozycji dla łasuchów.

Podczas pikniku była też okazja do wysłuchania wierszy o chlebie, czytanych przez uczniów Centrum Kształcenia Nauka oraz do zaszczepienia się przeciwko Covid 19. Z jednodawkowej szczepionki Johnson&Johnson skorzystało ok. 35 osób.

Patronem pikniku „Smaki Regionu – Dzień Chleba” było Radio Wielkopolska.

Skomentuj wiadomość

Smaki Regionu-Dzień Chleba na targowisku w Pile [zdjęcia i relacja]

Ekologicznie, naturalnie i zdrowo – tak było w Pile podczas pikniku „Smaki Regionu – Dzień Chleba”.

Fot. M.Wolski

Spółka Tarpil, która zarządza targowiskami na terenie Piły, już po raz piąty zorganizowała piknik promujący lokalnych producentów żywności. Była okazja aby sprawdzić jak smakuje prawdziwy chleb, wyroby wędliniarskie, sery i miody wytwarzane w okolicy Piły. Mówi Andrzej Gabryelów, prezes Tarpilu.

Każdy z wystawców otrzymał od organizatorów pamiątkowy dyplom, natomiast puchar za najciekawszą ofertę jury wręczyło Kamilowi Karczewskiemu, właścicielowi sklepu ze zdrową żywnością.

Z kolei na stoisku przygotowanym przez pszczelarzy można było przebierać m.in. w różnych rodzajach miodów.

Równie mocno oblegane było stoisko pracowni „Tata gra i wędzi”. Jej właściciel, Miłosz Klawa, przygotował m.in. wędzone serki typu włoskiego z przyprawami oraz różne rodzaje wędlin.

Jeżeli ktoś szukał koziego sera lub mleka, również nie wrócił z targowiska z pustymi rękami.

Na pikniku „Smaki Regionu – Dzień Chleba” obowiązkowo „zameldował się” Wujek Hubert ze swoją bogatą, domową spiżarnią.

Oczywiście podczas wydarzenia nie mogło zabraknąć propozycji dla łasuchów.

Podczas pikniku była też okazja do wysłuchania wierszy o chlebie, czytanych przez uczniów Centrum Kształcenia Nauka oraz do zaszczepienia się przeciwko Covid 19. Z jednodawkowej szczepionki Johnson&Johnson skorzystało ok. 35 osób.

Patronem pikniku „Smaki Regionu – Dzień Chleba” było Radio Wielkopolska.

Skomentuj wiadomość

Radio Wielkopolska®
Radio Wielkopolska®