Smak tatara

Instytut Skrzynki  zaprasza koła gospodyń wiejskich, gospodynie domowe i restauracje z całej Wielkopolski do udziału w konkursie „Smak tatara”.

Fot. Instytut Skrzynki

O szczegółach mówi Liliana Kubiak z Instytutu Dokumentacji, Rozwoju i Promocji Dziedzictwa Kulturowego i Kulinarnego Powiatu Poznańskiego:

Zadaniem uczestników będzie przygotowanie tradycyjnego tatara z mięsa (nie tylko z wołowiny), ryb lub tatara wegańskiego.

Na laureatów czekają nagrody o łącznej wartości 2 tys. zł, m.in. vouchery do delikatesów mięsnych, a także zaproszenia upoważniające do udziału w warsztatach z przygotowywania kiełbasy białej parzonej wielkopolskiej, które odbędą się w Muzeum Narodowym Rolnictwa i Przemysłu Rolno-Spożywczego w Szreniawie.

Zgłoszenia przyjmowane są do 27 stycznia, a więcej informacji, regulamin konkursu i formularz zgłoszeniowy dostępne są na stronie internetowej www.smakipowiatupoznanskiego.pl.

RADIO WIELKOPOLSKA - NIEZALEŻNA, NIESIECIOWA, PRYWATNA STACJA RADIOWA
Radio Wielkopolska