Do świąt Wielkanocnych pozostało już niespełna miesiąc. Instytut Dokumentacji, Rozwoju i Promocji Dziedzictwa Kulturowego i Kulinarnego Powiatu Poznańskiego ogłosił regionalny konkurs kulinarny, w którym mogą wziąć udział koła gospodyń wiejskich, restauracje i inne punkty gastronomiczne, a także rzemieślnicy i producenci z całej Wielkopolski.

O szczegółach regionalnego konkursu kulinarnego „Na Wielkanocnym Stole” mówi Liliana Kubiak z Instytutu Skrzynki:
Zgłoszenia wraz recepturami przysmaków należy przesłać najpóźniej do 31 marca na adres: kontakt@smakipowiatupoznanskiego.pl
Na laureatów konkursu kulinarnego „Na Wielkanocnym Stole” czekają atrakcyjne nagrody m.in. voucher na kolację i nocleg dla dwóch osób w Dworze Skrzynki, zaproszenie na wybraną imprezę w Muzeum Narodowym Rolnictwa i Przemysłu Rolno-Spożywczego w Szreniawie, zestaw upominków od Powiatu Poznańskiego i Instytutu Skrzynki czy również kupon na półtuszę jagnięcą z gospodarstwa rolnego, które zajmuje się hodowlą owiec rasy wrzosówka.
Więcej informacji na temat konkursu oraz formularz zgłoszeniowy można znaleźć na stronie internetowej smakipowiatupoznanskiego.pl.